Hlavní obsah

Manželku ubil, její tetu zastřelil, dostal 25 let

Právo, Novinky, hon, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Čtyřicetiletý Václav Příhoda stráví ve vězení za vraždu dvou žen pětadvacet let. Podle obžaloby v Krnově na Bruntálsku ubil před dvěma lety svou čtyřicetiletou manželku a zastřelil její tetu. Trest mu v pátek uložil ostravský krajský soud.

Foto: Aleš Honus, Právo

Václav Příhoda u soudu.

Článek

Ke zločinu se muž odmítl přiznat a rezolutně prohlašoval, že je nevinen. „Nemám s tím nic společného, v tu dobu jsem byl v Plzni,“ řekl soudu při dřívějším projednávání. Na svou ženu Danielu si podle obžaloby počkal 7. září 2006 v pět hodin ráno před jejím domem na krnovském předměstí Pod Cvilínem.

„Neočekávaně ji napadl masivní dřevěnou násadou a způsobil jí mimo jiné zlomeninu spodiny lební,“ psalo se v žalobě. Pak svou oběť, která ještě žila, vtáhl do domu, vytáhl pistoli a třemi výstřely mířenými do hlavy zavraždil i její tetu Jarku.

Příhoda se okamžitě ocitl na prvním místě v seznamu podezřelých, policie po něm pátrala pět týdnů. Státní zástupkyně v obžalobě dříve uvedla, že Příhoda vraždil kvůli dlouhodobým manželským neshodám. S manželkou se rozváděl a nebyli schopni se dohodnout na rozdělení majetku.

Milenky po celé zemi

Příhodu policie zatkla v Plzni. Kriminalisté ho ale museli pro nedostatek důkazů propustit. Znovu si pro něho do západních Čech jeli v polovině října loňského roku. To už proti němu svědčily výsledky analýz stop DNA, které kriminalisté na místě činu zajistili.

Podle vyšetřovatelů měl ke zločinu jasný motiv - jeho manželka totiž zjistila, že má dítě s jinou ženou. Proto ho vystěhovala z domu a chtěla se s ním rozvést. Navíc policie zjistila, že má po republice milenek ještě více. „Kdyby to věděla, už by se chtěla rozvést dávno,“ řekl na to Příhoda soudu. Blíže své vztahy ale komentovat nechtěl s tím, že je to jeho osobní věc.

Sám tvrdil, že svou ženu miloval a rozvést se nechtěl. I po rozchodu za ní jezdil do Krnova a přemlouval ji, aby mu odpustila.

Reklama

Výběr článků

Načítám