Hlavní obsah

Dva motorkáři se srazili na sjezdovce, jeden z nich zemřel

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN
Aktualizováno

Tři posádky záchranné služby zasahovaly v neděli v podvečerních hodinách u dopravní nehody, při které se střetli dva jezdci na terénních motocyklech. Událost se odehrála na sjezdovce ve Staré Vsi u Bílovce. Oba motocyklisté, kteří o sobě navzájem patrně nevěděli, se střetli při jízdě terénem, na vrcholu kopce. Jeden z nich nehodu nepřežil.

Článek

Ke zraněným byly operačním střediskem záchranné služby vyslány dvě pozemní jednotky a vrtulník letecké záchranné služby. Nejblíže místu nehody byla posádka rychlé zdravotnické pomoci ze Studénky, která ke zraněným dorazila jako první, zároveň s vrtulníkem.

Zatímco vrtulník přistál na kopci v blízkosti místa nehody, záchranáři ze sanitky museli s veškerým vybavením zdolat přibližně dvousetmetrový svah pěšky.

Pomoc byla marná

Jeden z motorkářů, osmadvacetiletý muž, utrpěl smrtelná poranění hlavy a mozku.

"Před příjezdem záchranářů se o jeho záchranu pokoušeli laickou resuscitací svědkové na místě, prováděli nepřímou srdeční masáž a dýchání z úst do úst. Posádky záchranné služby pak v oživovacích pokusech pokračovaly za použití přístrojů,“ řekl mluvčí severomovarských záchranářů Lukáš Humpl.

Ani po dalších dvaceti minutách se však nepodařilo obnovit jeho srdeční činnost a muž zemřel. Druhý muž utrpěl poranění hlavy s podezřením na otřes mozku. "Dvaatřicetiletý muž, ačkoliv byl sám zraněný, se podílel na první pomoci a resuscitačních pokusech smrtelně zraněného kolegy,“ doplnil Humpl.

Záchranáři jej ošetřili a transportovali na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Bílovci.

Vina je zřejmě na obou stranách

Nehodu nyní vyšetřuje policie. Vzhledem k tomu, že se událost stala ve volném terénu, bude asi spoluvina na obou stranách.

"Vyšetřovatel se byl na místě nehody osobně podívat a o případném obvinění zatím nebylo rozhodnuto. Událost šetříme jako ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekla mluvčí policie Mirka Michálková Šálková.

Reklama

Výběr článků

Načítám