Hlavní obsah

Mobily u vězňů stály místo šéfa věznice Kynšperk

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KYNŠPERK NAD OHŘÍ

Rozsáhlá razie ve věznici v Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku, kterou provedli pracovníci vězeňské služby tento týden, odhalila hned 15 mobilů ukrytých vězni. Od začátku roku se tak počet nalezených propašovaných telefonů ve věznici zvýšil na 30. Šéf vězeňské služby Luděk Kula rozhodl o odvolání ředitele věznice Ladislava Nováka. Ten ve funkci skončí k 1. dubnu.

Článek

"Z tohoto pohledu je Kynšperk letos mezi ostatními věznicemi jednoznačně nejhorší. V ostatních věznicích je toto číslo podstatně menší,“ sdělil ve čtvrtek Právu mluvčí vězeňské služby Robert Káčer.

"Mobily jsme našli například v rámech od dveří, pod okenním parapetem, pod parketami či ve ventilaci,“ upřesnil Káčer.

Kromě trestu pro ředitele pracovníci vězeňské služby přistoupili i k technickým a organizačním opatřením, které mají zabránit tomu, aby vězni za mřížemi používali tajně mobily. Konkrétní kroky ale mluvčí nechtěl z bezpečnostních důvodů prozradit.

Mobilů ve věznicích přibývá

Ve věznici Kynšperk nad Ohří si nyní odpykává trest asi 750 lidí. Většina z nich spáchala vážnější trestné činy a je v druhém nejpřísnějším oddělení - s ostrahou. Zbytek je umístěn na oddělení s mírnějším dozorem.

Počet nalezených mobilů v českých věznicích se loni ve srovnání s rokem 2006 zvýšil. Zatímco předloni jich pracovníci vězeňské služby objevili 160, loni již 216. Nejvíce mobilů našla vězeňská služba v roce 2005, celkem 436. O rok dříve jich bylo 294, v roce 2003 zase 263.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám