Hlavní obsah

Na náledí se u Plzně srazilo osm aut

Právo, pab, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Ledovka na silnici překvapila ve středu ráno řidiče na výpadovce z Plzně na Most. V zalesněném, kilometr a půl dlouhém úseku mezi Kamenným Rybníkem a Třemošnou se kolem šesté hodiny srazilo osm aut. Sněžení zkomplikovalo dopravu také na Blanensku.

Článek

"Nikomu se naštěstí nic nestalo. Havárie skončila jen pomačkanými plechy,“ řekl Jaroslav Ibehej z plzeňského ředitelství policie. V místě nehody se tvořily kolony aut. Policisté řídili dopravu kyvadlově. Řidiči z nabouraných vozidel Právu na místě potvrdili, že vozovka byla velmi kluzká.

:. Jedno z aut skončilo v příkopu. Foto: PRÁVO/Patrik Biskup

"Když jsme viděl, jak se přede mnou dvě auta srazila, šlápl jsme na brzdu, ale vozidlo jelo dál. Tak jsem se ještě snažil vyhnout se, ale řízení vůbec nereagovalo,“ uvedl jeden z účastníků nehody.

Podle Stanislava Šefčíka z Plzeňských komunikací vyjely sypače do terénu už po čtvrté hodině ráno. "Zmiňovaný úsek byl posypáno ještě než se auta srazila. Sůl zřejmě ještě nestačila zcela zapůsobit,“ řekl Šefčík.

Sněžení zastavilo hlavní tah z Brna na Svitavy

Husté sněžení, při kterém napadlo až pět centimetrů sněhu, ochromilo ve středu ráno hlavní tah z Brna na Svitavy. V kopcovitém terénu asi 20 kilometrů za Brnem v prudkém stoupání uvízlo několik kamionů, další zůstávaly stát raději pod kopcem. Na místě se okamžitě začaly tvořit dlouhé kolony.

"Pokaždé, když zasněží, tak to v tomhle kopci zůstane stát. Silničáře jsem neviděl celou cestu ze Svitav,“ rozčiloval se starší řidič, který spěchal do Brna na obchodní jednání.

:. Autobusy na zasněžené silnici raději zastavily.

Přestože na vozovce ležela vrstva ujetého sněhu, někteří řidiči nákladních aut se přesto pokoušeli vyjet. Mnozí řidiči se v kolonách raději obraceli a hledali objízdné trasy po silnicích nižších tříd.

Na místě se stalo i několik drobných dopravních nehod. V kolonách uvízly i ranní autobusy, na zastávkách tak postávaly desítky lidí. Někteří řidiči autobusů raději zastavili a vyčkávali příjezdu silničářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám