Hlavní obsah

VIDEO: Na Plzeňsku explodovalo plynové potrubí

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZBŮCH

Plné ruce práce měli ve středu odpoledne hasiči na Plzeňsku. V Sokolské ulici v obci Zbůch explodoval na několika místech plyn. Následný požár pak zachvátil rodinný dům a dvě zaparkovaná auta. Z hořícího domu musel jeho majitel vynést oknem svou pětaosmdesátiletou matku. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Škody zřejmě půjdou do miliónů.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči bojovali s požárem rodinného domu a několika zaparkovaných vozidel.

Článek

Příčinou havárie byla zřejmě nedbalost zaměstnance firmy, která na místě prováděla výkopové práce. Při manipulaci s technikou narušil plynové potrubí, odkud nejprve začal unikat plyn a potom následoval na několika místech výbuchu.

"Masivními plameny byla zasažena část střechy domu, vrtný stroj, dodávka a nákladní automobil. Po vypnutí přívodu plynu hasiči požár lokalizovali během několika desítek minut,“ uvedla mluvčí hasičů Blanka Nechvátalová.

:. Hasiči bojovali s požárem rodinného domu a několika zaparkovaných vozidel.foto: Právo/Patrik Biskup

Z hořícího domu zachránil matku

Majitel domu Zdeněk Holub byl v šoku. "Stál jsem venku a sledoval, jak tam dělníci pracují. Najednou se začaly ozývat výbuchy na různých místech. Pak jsem jen viděl šlehající plameny. Blesklo mi hlavou, že v domě je matka. Musel jsem tam vlézt oknem, popadl jsem ji a vytáhl ven. Byla úplně dezorientovaná,“ líčila drama Holub.

Případ si na místě převzala policie. Viníkovi hrozí trestní postih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám