Hlavní obsah

Šestičlenný gang prodával pervitin do Německa

Právo, PAB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Detektivové z Národní protidrogové centrály (NPC) odhalili šestičlenný gang z Ostrova nad Ohří na Karlovarsku, který měl prodávat pervitin do Německa. Kriminalisté udeřili o víkendu, kdy došlo k předání jedné ze sledovaných zásilek. Zatkli přitom čtyři muže a dvě ženy ve věku od 25 do 45 let.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jednoho z obviněných odvádí eskorta od soudce, který na něho uvalil vazbu.

Článek

Obě ženy státní zástupce ale ještě v neděli propustil ze zadržení. Čtveřici mužů pak policisté v úterý předvedli před soudce, který na dva z nich uvalil vazbu z obavy, aby nemařili vyšetřování.

„Jsou obviněni z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů formou spolupachatelství,“ řekl advokát Jaroslav Erhard. Jelikož se jedná o podezření z obchodování s drogami ve více státech, hrozí jim až patnáctileté vězení.

Mluvčí NPC Břetislav Brejcha realizaci případu potvrdil ale nechtěl ho zatím komentovat. „Podrobnosti zveřejníme ve středu,“ uvedl. Podle jiného zdroje detektivové zajistili nejméně čtvrt kilogramu pervitinu. Činnost party překupníků delší dobu monitorovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám