Hlavní obsah

Řidič sebevrah dostal za srážku vyšší trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Vrchní soud v Olomouci zvýšil ve středu trest pro jednadvacetiletého Rostislava Bednaříka z Tlumačova. Ten loni v sebevražedném úmyslu najel se svým vozem na Zlínsku do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozem, ve kterém se těžce zranil řidič. Odvolací soud muži zvýšil trest na šest let.

Článek

Krajský soud Bednaříkovi dříve vyměřil trest čtyřletý. Soudci však vyhověli státnímu zástupci, který tento verdikt považoval za nepřiměřeně mírný a za pokus vraždy muži prodloužil pobyt ve vězení o dva roky. Sám Bednařík vyvázl z nehody jen s lehkým zraněním.

Soudci v odvolacím jednání také zvýšili muži dobu, po kterou nesmí usednout za volant. Zákaz řídit osobní auta má nyní na deset let, proti původnímu šestiletému období.

Podle státního zástupce musel mladík vědět, že svým jednáním může posádku protijedoucího vozidla i zabít. Dopravní znalec u krajského soudu řekl, že jen rychlá reakce řidiče v protijedoucím voze zabránila čelnímu střetu. Auta se tak srazila na rovném úseku jen levou částí.

Přesto utrpěl jeden člověk vážné zranění hlavy, páteře a nohy. V přípravném řízení Bednařík řekl, že večer před událostí poslouchal depresivní hudbu. Poté se rozhodl, že další den ukončí svůj život.

O dobrovolnou smrt se pokoušel již dříve. V roce 2002 skočil z mostu v Otrokovicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám