Hlavní obsah

VIDEO: Vlek za kamiónem se převrátil na dům

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Na Koterovské třídě v Plzni havaroval v úterý po poledni kamión s vlekem. Jeho řidič sjel z vozovky. Tahač s návěsem skončil zabořený ve škarpě, přívěs zůstal nakloněný na dvou kolech a opřený o zeď domu. Nikomu se nic nestalo.

Článek

Hasiči na místě nezjistili, že by byla poškozena palivová nádrž. „K žádnému úniku kapalin nedošlo,“ řekl velitel zásahu.

Kamión vezl kartonové obaly pro likérku Božkov. Šofér se pravděpodobně snažil vyhnout protijedoucímu nákladnímu vozu, zajel příliš na kraj vozovky a utrhla se s ním krajnice. Několikatunová souprava pak smetla plot, částečně projela parkovištěm autobazaru a zastavila se až po několika desítkách metrů.

„Jako bych to tušila. Dneska ráno jsem přeparkovala auta stojící v blízkosti silnice, aby se na ně neprášilo. Kdybych to neudělala, tak z nich zbyla jen placka plechu,“ uvedla majitelka autobazaru.

Kousek do cíle

Z havarovaného kamiónu, který měl cílovou stanici jen asi tři kilometry od místa nehody, bude nutné přeložit náklad. Potom ho zpět na kola postaví speciální jeřáb. Řidiči hrozí za přestupek bloková pokuta.

V tomto místě došlo k podobné nehodě před rokem. Kamión s pětitunovým nákladem palet skončil na boku v příkopu a návěsem poškodil několik zaparkovaných vozidel v autobazaru . Škodu tehdy vyčíslil majitel obchodu s ojetinami na několik set tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám