Hlavní obsah

Sanitka havarovala na cestě k pacientovi

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Neobvyklou havárii, při níž nezvládl řízení profesionál z rychlé záchranné služby, vyšetřují od středečního časného rána policisté z Jihlavy. Sanitka vyjela k pacientovi do Dolní Cerekve. U obce Kostelec však skončila mimo silnici ve stromu. Centrála tak musela vyslat na pomoc další dva vozy. Lékař i řidič skončili v nemocnici a ještě nemohli být vyslechnuti.

Článek

„Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Při havárii došlo k dvěma středně těžkým zraněním. Způsobená škoda je vyčíslena na dva milióny korun,“ řekla policejní mluvčí Jaroslava Slavíková.

Podle ředitele záchranky Lukáše Kettnera šlo o 34letého řidiče a o tři roky mladšího lékaře. „Lékaře jsme transportovali do brněnské nemocnice, ale nikoli kvůli závažnosti zranění, ale protože tam bydlí,“ upozornil šéf záchranky. Jak doplnil, pacient újmu neutrpěl - náhradní posádka jej dopravila do nemocnice ve stabilizovaném stavu.

Škoda na zdemolovaném voze se odhaduje na dva milióny korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám