Hlavní obsah

Předjíždění v kopci přes plnou čáru stálo život spolujezdce

Právo, Novinky, pno, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Vážná dopravní nehoda dvou osobní vozů se stala ve středu o půl šesté ráno na silnici mezi Hodonínem a Kyjovem na jihu Moravy. Při čelním střetu dvou vozů Škoda Favorit jeden člověk zemřel, dalších šest zraněných převezly sanitky do nemocnic.

Článek

Z prvních šetření vyplynulo, že na vině bylo nesprávné předjíždění, v místě srážky dokonce zakázané dopravní značkou. "Řidič jednoho z favoritů předjížděl v místě, kde to zakazují dopravní značky a kde je i plná souvislá čára. Ve stoupání předjížděl autobus a přitom se čelně střetl s protijedoucím vozem stejného typu,“ řekl Právu tiskový mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Hasiči a záchranáři se o tragédii dozvěděli kolem půl šesté ráno. Na místo okamžitě vyjely sanitky a profesionální jednotka hasičů z Hodonína.

"Při příjezdu hasičů byli všichni zranění v péči zdravotníků. Ve voze, kde bylo zraněno pět lidí, zůstal zaklíněn spolujezdec na pravém předním sedadle. Devětačtyřicetiletý muž však přes okamžitou pomoc zdravotníků zemřel,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Dalších šest zraněných účastníků nehody zdravotníci převezli do nemocnic v Hodoníně a Kyjově. "Poté, co policisté nehodu vyšetřili a zadokumentovali, pak hasiči z vraku favoritu hydraulickým nářadím vystříhali tělo mrtvého muže,“ doplnil Haid. Policisté okolnosti nehody vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám