Hlavní obsah

Při příjezdu hasičů chata explodovala, část se zřítila

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

V obci Vlčková na Zlínsku vypukl v noci na pátek mohutný požár rekreační chaty. Hasiče při zásahu ohrožovaly exploze. Při likvidaci požáru nebyl nikdo zraněn, chata byla ale celá zničena.

Článek

Hasiči byli o požáru informováni deset minut po druhé hodině ráno. Po příjezdu jednotek na místo zjistili, že hoří rekreační chata nad obcí. „Už při příjezdu byl vidět mohutný požár, který zachvátil celý dřevěný objekt a vedlejší malý přístavek. Plameny se rozšiřovaly na okolní stromy a bylo nutné rychle zasáhnout,“ řekl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Požár se rychle šířil na okolní stromy.

Hned po zastavení zásahových vozů upozornila policejní hlídka velitele zásahu, že se z objektu ozývají výbuchy. „Hasiči začali bleskově natahovat vodní vedení z cisteren k chatě, když se ozvala mohutná detonace a noční nebe osvítil vysoký plamen,“ doplnil mluvčí.

Hasiči museli postupovat s maximální opatrností.

K zemi se zřítila část budovy a střechy. Hasiči postupně požár lokalizovali a uhasili asi po hodině intenzivních prací. Při průzkumu hořícího objektu našli hasiči sice nepoškozenou, ale nažhavenou tlakovou láhev na plyn.

Dobrovolné sbory podporovaly profesionály kyvadlovou dopravou vody.

Požár kompletně zničil celou chatu a majiteli způsobil statisícové škody.

Z dřevěné chaty toho mnoho nezůstalo.

Všechna foto: HZS Zlínského kraje/Ivo Mitáček 

Reklama

Výběr článků

Načítám