Hlavní obsah

Vyšetřovatel Procházkovy loupeže opouští policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kriminalista Lubomír Koťátko, který vede tým detektivů pátrající po Františku Procházkovi, odchází na konci března od policie. Důvodem je služební zákon, podle nějž musí mít kriminalista v jeho pozici vysokoškolské vzdělání. To Koťátko, který pracuje u policie 15 let, nemá. Uvedla to TV Prima.

Článek

Koťátko pracuje v oddělení majetkové trestné činnosti. V letech 1999 a 2001 dopadl například gang, který vykradl stovky luxusních vil včetně vily Karla Gotta.

Nyní vede tým, který pátrá po pachateli půlmiliardové loupeže ve společnosti G4S Cash Services. Procházka podle podezření peníze ukradl na začátku loňského prosince přímo z trezoru v sídle agentury, komplic je měl odvézt, Procházka se pak vrátil do práce. Na loupež se přišlo až později.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

"Odchod tohoto policisty mohu potvrdit," řekl Primě mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan a dodal: "Odchod jednotlivce prošetřování jako takové nemůže nijak narušit."

Hypotéza: loupež byla fingovaná

Podle šéfa Asociace bezpečnostních agentur Jiřího Kameníka se ale zločin označovaný za "krádež století" mohl odehrát úplně jinak. Existuje podle něj varianta, že krádež byla nafingovaná.

"Kontrastní verzí je, že ty peníze do toho sekuritoru vůbec nedorazily, že tam vůbec nebyly, že to je v podstatě zakryté manko," řekl Primě Kameník.

Verzi podle něj odpovídá fakt, že si měl Procházka odnést stovky miliónů v pracovní době přes den, ale přitom si ho nikdo nevšiml.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám