Hlavní obsah

Mezinárodní ostuda v Liberci: okradli zahraniční novináře i funkcionáře

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Ačkoli nad bezpečností v Liberci v průběhu Světového poháru ve skoku na lyžích na Ještědu bděly stovky policistů se speciální technikou, našli lapkové skulinu a okradli zástupce Mezinárodní lyžařské federace (FIS) a zaměstnance německé televize ARD přímo v luxusním čtyřhvězdičkovém hotelu Zlatý lev.

Foto: Vondrouš Roman, ČTK

Funkcionáři a novináři byli v Liberci kvůli Světovému poháru ve skoku na lyžích (na snímku ředitel Mezinárodní lyžařské federace FIS Walter Hofer).

Článek

Z pěti pokojů zmizelo pět notebooků, fotoaparát a 1200 euro. „Mezi poškozené hosty patří rovněž asistent technického delegáta FIS Minemuru Jutaka z Japonska a rozhodčí Hiroki Chonan,“ řekl Právu tiskový mluvčí Organizačního výboru MS Liberec 2009 Zdeněk Soudný.

Případ začala okamžitě vyšetřovat policie a převzali jej kriminalisté, kteří nyní šetří, jak se mohly věci a peníze ztratit z hotelu hlídaného ochrankou a pokojů na bezpečnostní čipové karty. „Jde o jedinou krádež, kterou jsme ovšem nemohli ovlivnit, protože se stala v uzavřeném hotelu. Jinak se v Liberci po dobu konání SP neztratilo jediné vozidlo a žádné nebylo vykradeno, nestal se ani žádný jiný závažných trestný čin,“ uvedla pro Právo mluvčí Severočeské policejní správy v Ústí nad Labem Jarmila Hrubešová.

Hotel odmítá odpovědnost

Zarážející na případu je právě fakt, že se drahé počítače ztratily z pokojů, které by měly mít v renomovaném hotelu dostatečné bezpečnostní jištění. Pořadatelé SP si navíc stěžují na chování vedení hotelu, které se k případu podle nich nepostavilo tak, jak mělo.

„Manažer hotelu odmítl odpovědnost za krádeže a neuvedl, jak hotel uhradí hostům vzniklou škodu. Chování manažera i personálu rozhořčilo všechny okradené i členy organizačního výboru Světového poháru,“ prohlásil Soudný. Dodal, že museli dokonce na příjezd manažera hotelu čekat několik hodin a jeho vystoupení směrem k zahraničním hostům nebylo odpovídající.  

Reklama

Výběr článků

Načítám