Hlavní obsah

Dvojnásobný vrah stráví ve vězení patnáct let

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Patnáct let ve vězení stráví podle pátečního verdiktu Krajského soudu v Ostravě Zdeněk Hanáček, který loni v Moravském Berouně ubodal svoji přítelkyni a jejího milence. Soud mu za dvojnásobnou vraždu sice vyměřil 13 let a 2 měsíce, dalších 22 měsíců si ale bude muset odsedět kvůli jinému, zatím neodpykanému trestu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zdeněk Hanáček stráví celkem ve vězení patnáct let. U soudu se vzdal práva na odvolání.

Článek

„Je to nejvyšší možný trest, jaký obžalovaný mohl podle zákona dostat,“ konstatoval při vyhlašování rozsudku soudce Ivan Málek s tím, že podmínky pro udělení výjimečného trestu nebyly splněny, byť šlo o dvojnásobnou vraždu.

Zdeněk Hanáček, který je otcem čtyř dětí, žil několik let v Moravském Berouně s jednou ze svých družek. Soužití ale bylo plné konfliktů a v době, kdy se tragická událost stala, už žena bydlela u jiného přítele a Hanáčkovi nechtěla svěřovat dvouletou dceru.

V osudnou noc 16. června Hanáček pod vlivem alkoholu zaútočil na družku i jejího přítele poté, co se spolu předtím pohádali v restauraci. Útok se odehrál tři hodiny po půlnoci na ulici. „Není jasné, koho napadl jako prvního,“ řekl soudce.

Nepochybné je jen to, že Hanáček svému sokovi zasadil jedinou bodnou ránu přímo do srdce. Jeho družka utrpěla celkem pět ran, z nichž jedna byla smrtelná.

Obžalovaný se ihned po vyhlášení rozsudku vzdal práva na odvolání, státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou. Pokud se neodvolá, rozsudek bude pravomocný.

Reklama

Výběr článků

Načítám