Hlavní obsah

Matka s druhem dostali za znásilnění postižené dcery devítiletý trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR
Aktualizováno

Krajský soud v Táboře vynesl ve středu rozsudek nad Kateřinou Vrchlavskou a jejím druhem Bohuslavem Sladovníkem. Ve vězení stráví devět let. Soudci dvojici potrestali za znásilnění osmileté, sluchově a mentálně postižené dívky z Pelhřimovska.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bohuslav Sladovník a Kateřina Vrchlavská před senátem Krajského soudu v Táboře

Článek

Rozhodnutí zatím není pravomocné, žalobkyně i obžalovaní si ponechali lhůtu na podání odvolání. "Nikdy jsem se s ničím takovým nesetkala. Rozsudek odpovídá plně výši návrhu a jsem ráda, že takový rozsudek zazněl," řekla státní zástupkyně Alena Píchová. Případ je mimořádný i podle senátu a znalců.

Znalci nezjistili u obžalovaných žádnou patologickou sexuální deviaci. Přestože se ze zosnování znásilnění obviňovali navzájem, podle soudu byla jejich vina stejná. Oběma hrozilo až 12 let vězení, senát ale přihlédl k tomu, že se oba přiznali a s vyšetřovateli spolupracovali.

Vše se stalo na konci roku 2006. Dvojice připoutala bezbrannou dívku provazy k posteli a omámila ji éterem. Poté ji prsty a různými podomácku vyrobenými předměty zneužívali. Vše si natáčeli na video.

Video jako důkaz

Právě záznam z děsivé scény posloužil jako hlavní důkaz při soudním líčení. Soudci z promítání brutálních záběrů raději vyloučil veřejnost. Oba se k činu přiznali, vinu ze zosnování znásilnění ale svalovali jeden na druhého.

Dvojice se sexuálním hrátkám se svazováním a omámení éterem oddávala často. Oba u soudu tvrdili, že tyto aktivity vyžadoval ten druhý. Video prý začal pořizovat Sladovník proto, že si po poblouznění na nic nepamatoval. Vrchlavská řekla, že o pořizování videí nevěděla. Senát to ale vyloučil.

Reklama

Výběr článků

Načítám