Hlavní obsah

Soud řeší dvojnásobnou vraždu, za kterou byly hádky

Právo, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Krajský soud v Ústí nad Labem v úterý pokračoval v hlavním líčení se 70letým Eduardem Černým, který je obžalován z dvojnásobné vraždy. Stojí za ní dlouhodobé hádky a konflikty mezi chataři, pod tragédii se podepsal i alkohol. Obžalovaný loni 26. července perkusním revolverem kolt ráže 44 v Ostrově na Ústecku zastřelil muže a ženu, kteří bydleli v sousedství. K vraždě se u soudu přiznal.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Eduard Černý se přiznal k dvojnásobné vraždě.

Článek

„Osmapadesátiletého muže a o tři roky mladší ženu obžalovaný střelil do hlavy nelegálně drženým revolverem,“ konstatovala státní zástupkyně. Za vraždu a nedovolené ozbrojování mu hrozí 15 let vězení nebo výjimečný trest. Soud má projednávání případu naplánováno i ve středu.

Oběť před smrtí užívala života

„Všem pozůstalým se omlouvám,“ řekl v úterý při výslechu Černý s tím, že se zavražděným byl dlouhé roky velkým kamarádem. Jejich vztahy se údajně zhoršily, až když si našel novou přítelkyni, Černého druhou oběť. Tvrdil, že se muž začal hádat s jeho bratrem, konflikty pak měli i mezi sebou. V den vraždy se nejprve navečer střetli na cestě k jejich chalupám, po které šli manželé Černí.

Jejich soused s přítelkyní na ně z auta troubili a nadávali jim, že překážejí v cestě. Černý tvrdí, že šli po straně, muž do nich údajně najížděl. Syn oběti zase u soudu řekl, že se od otce dozvěděl, že schválně překáželi a kopali mu do auta. „Před smrtí byl otec šťastný člověk, užíval si života jako nikdy,“ prohlásil syn zavražděného.

Incident pak pokračoval večer, svědci u soudu řekli, že slyšeli hádku, ve které padala vulgární slova. Černý s manželkou tvrdí, že ho muž nakonec zmlátil. Podle obžalovaného jej oběť napadla pěstí, po pádu na zem do něj prý kopala i družka zastřeleného, který o obžalovaného údajně navíc roztříštil dřevěnou tyč.

Pro doklady s pistolí

Obžalovaný dále vypověděl, že doma zjistil, že mu chybí doklady. Vzal proto pistoli a šel je hledat na sousedův pozemek, kde se udál předchozí incident. Soused ho údajně viděl, začal zase sprostě nadávat a vyhrožovat smrtí jemu i jeho ženě. Černý dodal, že dostal vztek, zatmělo se mu před očima a stiskl spoušť. Zbytek si prý pořádně nepamatuje. Po chvíli sám zavolal policii.

Příbuzní obětí, kteří se jednání zúčastnili, o Černém hovoří jako o konfliktním člověku, který velmi často pil a byl potom agresivní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám