Hlavní obsah

Řidič měl po havárii v krvi 3,65 promile

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Více než 3,5 promile alkoholu v krvi prokázal rozbor krve dvaačtyřicetiletého řidiče ze Zlínska. Jak novináře ve čtvrtek informovala tisková mluvčí Okresního ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková, výsledek policisty ohromil, ale nepřekvapil.

Článek

„Výsledek zkoušky jsme obdrželi ve čtvrtek. K odběru došlo po nehodě, k níž došlo v prosinci. Řidič tehdy v Otrokovicích najel do betonové zdi. Nutno podotknout, že schopnosti řidiče byly značně utlumeny alkoholem. Nebyl dokonce ani schopný provést dechovou zkoušku, natož aby řídil osobní automobil,“ sdělila Bartíková.

„Protokol o výsledku rozboru krve řidiče, který jsme podle jeho stavu tak trochu předpokládali, uvádí 3,65 g/kg alkoholu. Muž se tím zařadil mezi smutné rekordmany loňského roku na Zlínsku,“ dodala Bartíková.

Podobný případ zaznamenali policisté u pětapadesátiletého řidiče, který havaroval rovněž v prosinci v Napajedlech na Zlínsku. Řidič tvrdil, že mu při jízdě po hlavní cestě nedalo přednost jiné auto.

Aby zabránil střetu, vyjel z cesty mimo silnici. „Druhého řidiče se nám nepodařilo najít. Našel se ale alkohol v těle havarovaného. Muž nadýchal 1,65 promile. Krevní rozbor, který je směrodatný, ukázal hodnotu ještě vyšší: 2,05 g/kg,“ uvedla mluvčí.

Oba řidiče viní policie z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mohou jít až na rok do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám