Hlavní obsah

Dohnal ženu k sebevraždě, nyní stráví osm let ve vězení

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Téměř deset let trvalo psychické týrání, kterého se devětatřicetiletý Roman Majerník z Hradce Králové dopouštěl na své manželce. Vztah i po rozvodu provázelo fyzické napadání, psychické ponižování, výhružky likvidací poškozené i jejich nezletilého syna, ale i sliby o obnovení společného soužití. Vyvrcholil na přelomu února a března 2006 ženiným pokusem o sebevraždu a následně 24. května i dokonanou sebevraždou.

Článek

Krajský soud v Hradci Králové uznal v pátek Majerníka vinným z trestného činu vydírání a odsoudil ho k osmi letům vězení. Soud se ztotožnil s názorem žaloby, že Majerník poškozenou minimálně od začátku roku 1997 vydíral, když ji nutil, aby mu vydávala finanční hotovost.

Rozprodával také zařízení jejího bytu, nebo ho demoloval. Získané peníze pak použil na splácení dluhů z hraní na automatech a z hazardních her. Žena si musela peníze i půjčovat, což vedlo k jejímu zadlužení. Tímto jednáním u ní způsobil rozvoj těžké depresivní poruchy, která vedla až k sebevraždě.

Rozsudek dosud nenabyl právní moci, obě strany si ponechaly lhůtu na vyjádření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám