Hlavní obsah

Lupič pořezal kvůli 25 tisícům barmance ruce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Lupič přepadl bar v Lidické ulici v Českých Budějovicích. Po dvacetileté barmance chtěl peníze a žena mu z obavy o život vydala z trezoru 25 000 korun. Muž jí pak nožem pořezal dlaně a z místa utekl. Barmanku ošetřili lékaři v českobudějovické nemocnici, uvedla jihočeská policejní mluvčí Jana Kameníková.

Článek

"Je to 100. loupežné přepadení na Českobudějovicku od začátku letošního roku, vlastně takové jubilejní. Při žádném z nich nebyla oběť nějak vážněji zraněná, i dnešní pořezané ruce jsou spíše výjimkou," podotkla Kameníková. Lupič přepadl bar kolem 02:00, bližší popis pachatele zatím policisté nemají.

Série loupežných přepadení před několika měsíci obyvatele Českých Budějovic vyděsila, ale ukázalo se, že několik z nich si obsluha barů či heren vymyslela. Policisté a strážníci ale i tak posílili kvůli loupežím hlídky.

Mají vytypované lokality, kde se přepadává častěji než jinde. Pachatelé se ale podle policistů většinou odhodlají k činu impulzivně, protože rychle potřebují peníze. Často trpí závislostí na drogách či na hracích automatech.

Kriminalistům se dosud podařilo objasnit zhruba polovinu přepadení. Dopadli například dva muže z Českobudějovicka, kteří údajně loupili desetkrát, a jednoho útočníka, jehož podezírají z přepadení šesti žen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám