Hlavní obsah

Soud v Plzni potrestal muže, který nutil k prostituci školačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Krajský soud v Plzni poslal na deset let do vězení třiačtyřicetiletého muže, který podle obžaloby nutil k prostituci dvě dívky ve věku 13 a 15 let. Obě školačky byly na útěku z dětského domova v Karlových Varech a Ostrově. Kromě kuplířství se Karel Billý z Karlových Varů zpovídal i z pohlavního zneužívání, znásilnění, omezování osobní svobody a ohrožování mravní výchovy mládeže.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Karel Billý u soudu

Článek

Soud mu uložil výkon trestu ve věznici se zvýšenou ostrahou. Billý se proti rozsudku odvolal.

Podle spisu přiměl čtrnáctkrát soudně trestaný muž v červenci a srpnu 2006 dívky, aby nabízely sex na silnici I/6 v obci Hory na Karlovarsku. Zpočátku mu musely odevzdávat celý výdělek, později část. Oběma vyhrožoval fyzickým násilím a nahlášením na policii, pokud utečou.

Třináctiletou dívku po jednom z útěků zbil. Vykonal s ní také soulož, přestože znal její věk. Nezletilou navíc v jednom případě odvezl do lesa poblíž Sokolova, kde ji přivázal lanem ke stromu. Byl to trest za útěk. Když se dívce povedlo po půl hodině osvobodit, naložil ji do auta a odvezl. Dále rozkázal svému synovci a jeho kamarádovi, aby v lese na Karlovarsku obě dívky svázali. Chlapci to odmítli, proto vzápětí donutil mladší z nich, aby s jedním z chlapců vykonala soulož.

Billý od počátku vinu popíral. Podle něj si mladší dívka vše vymyslela, aby se pomstila, protože neopětoval její lásku. Soud mu neuvěřil. Sama dívka vypovídala třikrát. První výpovědí ho usvědčila. Poté policistům řekla, že si vše vymyslela.

K změně výpovědi ji donutila družka obžalovaného

Před soudem nakonec uvedla, že ji k odvolání původní výpovědi donutila družka obžalovaného. Podle svědků dívku v dětském domově nejprve navštívila, poté jí telefonovala. Nepřímým nátlakem byl podle soudu i dopis, který školačce psal z vazby obžalovaný. Uváděl v něm, že si ji družka chce adoptovat. On prý nyní trpí a nemá chuť žít kvůli tomu, co se děje.

Podle soudu obžalovaný využil toho, že byla dívka na útěku z dětského domova. Tvrzení, že neznal její skutečný věk, senát neuvěřil. Během jednání senát pouze přečetl výpověď starší z děvčat. Vyslechnuta před soudem být nemohla, protože je dlouhodobě na útěku z výchovného ústavu a skrývá se na neznámém místě.

Billému hrozilo až dvanáctileté vězení. Přitížilo mu, že už byl v minulosti za kuplířství trestán. Odpykával si dále tresty za krádež, podvod a další. Naposledy byl souzen za oloupení cizince v říjnu 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám