Hlavní obsah

Heparinový vrah Zelenka byl obžalován ze sedmi vražd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové obžalovalo v pátek bývalého zdravotníka Petra Zelenku, který je podezřelý ze série vražd v havlíčkobrodské nemocnici, z celkem 17 skutků. U soudu bude čelit obžalobě ze sedmi vražd a deseti pokusů o usmrcení.

Článek

„Pokud soud uzná obžalovaného vinným ve smyslu obžaloby, hrozí muž trest v rozmezí mezi 12 až 15 lety, trest výjimečný až do 25 let nebo doživotí. V příštích týdnech se případem bude zabývat Krajský soud v Hradci Králové,“ řekl Novinkám státní zástupce Pavel Bužga.

Zelenka se k vraždám přiznal. Proti původnímu obvinění jedna vražda ubyla a naopak přibyl jeden pokus o vraždu. Policie uzavřela vyšetřování vražd v havlíčkobrodské nemocnici v říjnu.

Podle policie začal Zelenka, který pracoval na anesteziologicko- resuscitačním oddělení nemocnice jako zdravotník, podávat lék na snížení srážlivosti krve s cílem pacienty usmrtit v květnu 2006, v červnu podle policie zemřel první pacient, poslední oběť zemřela 24. září.

O den později nemocnice se Zelenkou rozvázala pracovní poměr a primář ARO Pavel Longin se rozhodl přezkoumat podezřelá úmrtí. Poté, 13. října, nemocnice sepsala trestní oznámení, které policie obdržela 23. října.

Policisté však zatkli Zelenku až 1. prosince po potyčce přímo v nemocnici. Postupem policistů při vyšetřování případu, které se zdrželo o několik týdnů, se zabývala Inspekce ministra vnitra, která však zjistila, že nikdo z policistů nespáchal trestný čin.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám