Hlavní obsah

Řidič prchal policistům 40 kilometrů v protisměru

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Čtyřicetiletý muž z Benátek nad Jizerou ujížděl ve středu v noci policistům po rychlostní silnici od Mnichova Hradiště na Prahu asi 40. kilometrů v protisměru. Nakonec se ho podařilo zastavit. Byl opilý.

Článek

Policisté se dozvěděli o řidič v půl třetí ráno na lince 158. Ihned vyrazili na frekventovanou silnici a Škodu Fábia jedoucí v protisměru skutečně potkali. Začali automobil sledovat a za použití výstražného zařízení se ho pokoušeli zastavit. 

„Jeho řidič však na tato znamení nereagoval a vesele kličkoval po rychlostní silnici, čímž bránil policistům jej předjet a zastavit,“ řekl Ladislav Beneš z policie v Mladé Boleslavi. 

Mezitím se policistům z Brandýsa nad Labem podařilo přerušit na silnici provoz a vytvořit zábranu, u které nakonec ujíždějící řidič zastavil. „Policisty už nemohlo překvapit ani to, že muži bylo provedenou zkouškou naměřeno téměř 1,4 promile alkoholu,“ doplnil Beneš. 

Muži kriminalisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což řidiči hrozí roční vězení, peněžitý trest a zákaz řízení aut.

Reklama

Výběr článků

Načítám