Hlavní obsah

Rybáře vyděsilo mrtvé tělo na hladině

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Nepříjemný zážitek z rybaření bude mít rybář z Vyškova, který si v pátek vyrazil s prutem do klidné části řeky Dyje v Bulharech na Břeclavsku. Na hladině k němu doplulo bezvládné lidské tělo. Policisté po ohledání vyloučili násilné úmrtí.

Článek

"Napřed to vypadalo jako kus hadru, až pak jsem poznal, že je to člověk," popsal hrůzné překvapení rybář. Okamžitě odjel na obecní úřad a odtud volal policii a hasiče. Hasiči po příjezdu spustili člun a začali prozkoumávat řeku. Vzápětí je ale přivolala žena, která tělo objevila zaklíněné ve větvích u břehu asi kilometr dál po proudu.

"Jak tady plavalo, bylo vidět ránu vzadu na hlavě," uvedla nálezkyně. To se však nepotvrdilo. Hasiči nepotřebovali mnoho času, na to, aby zjistili, že nezachraňují tonoucího, ale mají již mrtvého člověka. Aby neponičili případné stopy, museli se omezit jen na zajištění a zbytek práce už nechali policejním potápěčům.

"Můžeme potvrdit, že se nejedná o násilný trestný čin. Příčinou smrti je utonutí. Domnělá rána na hlavě byl ve skutečnosti límec oblečení ženy. Již víme o koho se jedná. Asi padesátiletá žena trpěla nemocí psychického rázu. Ve vodě nebyla dlouho, ještě ve čtvrtek ji lidé viděli živou," uvedl náměstek břeclavského policejního ředitele Jan Cupal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám