Hlavní obsah

Pražští policisté zatkli kvůli úplatkům úřednici magistrátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Protikorupční policie ve čtvrtek kvůli podezření z korupce při prodeji pražského městského majetku zadržela úřednici magistrátu, která má na starosti využití městských pozemků. Údajně brala úplatky. Informovala o tom televize Nova.

Foto: Novinky

Podle Novy byli zadrženi dva lidé.

Článek

Podle Novy byli zadrženi dva lidé. "Kriminalisté z protikorupční policie prověřují podezření na možné korupční jednání v souvislosti s prodejem městského majetku. Byly zadrženy dvě osoby," řekla Nově mluvčí policejního prezidia Petra Srnková. Kriminalisté podle ní provedli několik domovních prohlídek.

Mluvčí magistrátu Jiří Wolf ČTK oznámil, že policisté si dopoledne na jeho úřadě vyžádali kopie materiálů, které souvisejí s podezřením na individuální selhání jednoho ze zaměstnanců magistrátu. "Materiály jim byly na základě předávacího protokolu poskytnuty," uvedl. Zástupci vedení města a magistrátu jsou o záležitosti informováni a spolupracují s policií, dodal.

Údajně napomáhala zločincům z Gruzie

Server aktuálně.cz napsal, že úřednice je podezřelá z braní úplatků od skupiny gruzínských podnikatelů. Spolu s ní zadrželi policisté údajně také nejméně jednoho Gruzína.

Podle serveru došla policie k závěru, že žena ve prospěch Gruzínů ovlivňovala výběrová řízení na prodej lukrativních pozemků a nemovitostí v Praze. Rozsah korupčního jednání zatím není znám, ale mohlo jít o obchody za desítky, možná stovky milionů korun. Podle Novy by v případu mohlo jít až o 26 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám