Hlavní obsah

Deště pomohly ke zřícení sklepa pod silnicí

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Nekonečné přívaly vody, valící se několik dní ze svahu Křížového kopce v Hustopečích na Břeclavsku, byly zřejmě osudné pro starý sklep, zasahující až pod příjezdovou cestu na kopec. Sklep se nejméně na dvou místech narušil a sesunul.

Článek

"Poslední sesuv se udál ve čtvrtek večer a od rána tady odkláníme dopravu. Vjezd na silnici je tam zakázán," upozorňoval v pátek přijíždějící řidiče policista.

"Není to poprvé, co se v této lokalitě objevily problémy se sklepy, které jsou pozůstatkem někdejší Vinopy. Jako město ale máme k současnému majiteli pochopení. Víme o tom, že na nápravě špatného stavu sklepů dlouhodobě pracuje," řekl Právu starosta Hustopečí Luboš Kuchynka (ODS).

Podle starosty majitelé vinařství Baloun, kteří v současnosti areál obhospodařují, věnují nemalou péči zajištění sklepů a do betonáže pro zlepšení statiky vložili nemalé prostředky. Navzdory snaze majitelů areálu přišla pohroma.

Na zkáze sklepa se zjevně podílely několikadenní deště. I v pátek potok vody, stékající po cestě ze svahu, končil v místě propadlého sklepa. Prasklinami ve vozovce mířila voda do podzemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám