Hlavní obsah

Řidič formanu smetl sanitku se zapnutým majákem

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Na silničním tahu z Plzně do Českých Budějovic se v sobotu odpoledne srazila sanitka záchranné služby s osobním automobilem. Ke karambolu došlo na křižovatce v obce Losiná.

Článek

Podle předběžného policejního šetření na místě nehody nedal řidič formanu přednost sanitce jedoucí pod majákem, která převážela těžce nemocného pacienta.

"Vjel do křižovatky z vedlejší silnice a blikající sanitku doslova sestřelil ze silnice. Obě vozidla skončila v zahradě u rodinného domku," řekl Právu na místě svědek události.  

Zraněni byli řidič osobního vozidla a jeho těhotná spolujezdkyně. Posádka záchranné služby včetně pacienta vyvázli bez vážnější újmy na zdraví.

"Věšela jsem venku prádlo a slyšela ránu jako kdyby  praskala guma u auta. Dvě auta se probourala plotem do zahrady," řekla majitelka domu, u kterého se havárie stala.

"Přesnou příčinu nehody budeme znát až po jejím zadokumentování ," uvedl vyšetřující dopravní policista. Podle mluvčí plzeňské záchranky Lenky Ptáčkové byl pacient převezen do nemocnice náhradní sanitkou a jeho stav je stabilizovaný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám