Hlavní obsah

Na Karlovarsku se o víkendu chystá další technopárty

Právo, František Kšajt, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Už druhou technoparty se letos chystají uskutečnit milovníci dunících soundsystémů u malé obce Údrč na Karlovarsku. Podle dostupných informací má setkání údajně asi tisícovky tanečníků začít v pátek a skončit v neděli.

Článek

Právu to potvrdil i starosta nedalekého městečka Bochov Miroslav Egert: "O uspořádání technoparty už vím, protože mě nejprve informovala Police ČR. Měl jsem také telefonát muže, který se představil jako jeden z organizátorů setkání, které však nijak nepojmenoval," řekl starosta. 

Podle starosty muž hovořil o tom, že je to soukromá akce na pronajatém soukromém pozemku a že předpokládá účast asi jedné tisícovky lidí. "Žádné písemné oznámení však městský úřad do úterý neobdržel," doplnil starosta.

Policie mimořádná opatření nechystá

Veřejný pořádek a klid bude na technoparty zajišťovat karlovarská policie. "Mimořádná opatření nechystáme. Zaměříme se především na zajištění plynulosti v dopravě. Od pátku zvýšíme služební výkon na trasách, které k místu konání technoparty vedou, zejména na silnici I/6 a přilehlých komunikacích," uvedl pro Právo policejní tiskový mluvčí Pavel Valenta.

Minulá technoparty se uskutečnila letos na rozhraní dubna a května. Policie zasahovat nemusela. Soustředila se především na zajištění plynulosti dopravy a dodržování dopravních předpisů. Protesty přišly hlavně ze zemědělské farmy, jejíž pozemky sousedí s vytyčenou plochou pro tanečníky.

:. Kliknutím na mapu ji zvětšíte. Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Trestní oznámení však farma po úvaze od police ještě v průběhu technoparty stáhla. Dunící hudba ani příliš nevadila obyvatelům Údrče, vzdálené asi dva kilometry od místa konání.

Tančit se bude o víkendu i jinde

Malá technopatry se má uskutečnit o víkendu také na Sokolovsku. Na soukromém letišti v Krásně se má sejít 50 až 100 lidí. Podle policistů nejde o klasickou technoparty, ale o uzavřenou oslavu narozenin, kam mohu přijít jen pozvaní lidé. Akce má začít v pátek, konec je naplánovaný na druhý den. Hudbu zajistí jeden soundsystem.

Reklama

Související témata:

Související články

Víkendová technopárty pomalu končí

Ani jeden z hudebních systémů už neduní na tanečním setkání technařů u Údrče na Karlovarsku. Na vyhrazené ploše je několik aut a pár desítek balících nebo...

Výběr článků

Načítám