Hlavní obsah

Řidič, který přejel Sáblíkovou, se omlouval na policii

Právo, kft,vap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘIBYSLAV

Řidič, po jehož manévru v pátek odpoledne v Přibyslavi spadla a utrpěla drobná zranění mistryně světa v rychlobruslení Martina Sáblíková, se sám odhodlal přijít na policii a omluvil se s tím, že netušil, k čemu všemu při incidentu došlo.

Článek

"Podle informací policistů u řidiče došlo ke zkratu. Až když se z médií dozvěděl, co se stalo, sám se přihlásil na policii, aby situaci vysvětlil," uvedl pro Právo trenér Sáblíkové Petr Novák.

"Řidič se neomluvil přímo nám, ale jeho snahu bereme jako vstřícné gesto, sám se přihlásil na policii, kde na nás sháněl kontakt, který mu však policisté nedali," řekl Právu Petr Novák, trenér Sáblíkové, která se na kole připravuje nejen na rychlobruslařské závody, ale i na cyklistickou odbočku ve své kariéře.

S dalšími třemi členy Novákovy tréninkové skupiny před nehodou projížděla Přibyslaví, z parkoviště proti nim náhle vycouvalo auto, střetu zabránila jen tím že spadla. A s ní ještě jeden tréninkový kolega.

Odnesla to zhmožděným levým zápěstím a dalšími drobnými zraněními. Trenér si stačil poznamenat číslo vozu, který vyrazil Sáblíkové do cesty. Při odjezdu z místa jí podle trenéra přejel naštěstí jen konečky prstů.

"Podle informací policistů u řidiče došlo ke zkratu. V inkriminovanou dobu viděl dva cyklisty, další dva ležící nikoliv. Přitom stačilo málo a Martinu mohl svým vozem trefit do hlavy a přejet jí ruce. Prý si jen všiml v protisměru auta, která zastavilo a řidič prudce gestikuloval. Tím řidičem jsem byl já," líčil Novák zprávy od policistů.

"Nic mu však nedošlo a z místa odjel. Až když se z médií dozvěděl, co se stalo, sám se přihlásil na policii, aby situaci vysvětlil," uvedl dále Novák.

Neví, co bude s řidičem dál a zda se o něj bude policie ještě zajímat. Novákovu svěřenkyni čeká v pondělí odlet do Sofie na evropský šampionát v cyklistice. Zdravotní stav po kolizi jí to dovolí. "Je v pořádku, o víkendu už trénovala," dodal trenér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám