Hlavní obsah

Za pokus o vraždu manželky na 11 let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Ve vězení stráví 11 let 47letý Aleš Kořínek, jenž se v opavském baru pokusil o vraždu své manželky. Rozhodl o tom Vrchní soud v Olomouci. Odvolací soud tak potvrdil rozsudek ostravského krajského soudu, proti kterému se muž odvolal.

Článek

"Odvolání obžalovaného jsme zamítli jako zcela nedůvodné. Krajský soud správně posoudil jeho jednání jako pokus trestného činu vraždy a uložil mu i přiměřený trest," řekl mluvčí vrchního soudu Petr Angyalossy.

Podle obžaloby muž napadl svou šestatřicetiletou ženu v červenci loňského roku. Ženu, která v baru pracovala, po předchozí hádce nečekaně bodl vojenskou dýkou do břicha. Při potyčce se napadená bránila a muž jí přitom způsobil další tři řezné rány po celém těle. V dalším útoku mu zabránili až hosté baru, kteří násilníka odzbrojili.

Kořínek se v úterý před soudem bránil tím, že neměl v úmyslu svou ženu usmrtit. Tvrdil, že k poranění ženy došlo víceméně náhodou. Hájil se také, že v době útoku byl ve stavu těžké opilosti a znalci spolehlivě neprozkoumali otázku jeho příčetnosti. Soudci to ale odmítli.

Ženě její manžel při napadení způsobil zranění, která ji ohrožovala na životě. Pouze díky včasnému lékařskému zákroku nezemřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám