Hlavní obsah

Blesk zapálil hotel v Odrách

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ODRY

Po úderu blesku začala ve čtvrtek večer hořet novostavba hotelu u sjezdovky v Odrách-Tošovicích na Novojičínsku. V nové budově naštěstí ještě nebyl nikdo ubytován, proto nemuseli hasiči nikoho evakuovat. Plameny se jim podařilo uhasit během půl hodiny.

Článek

"Požár se obešel bez zranění, předběžná škoda je asi 300 tisíc korun," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Požár střechy objektu oznámil jeho majitel na operační středisko hasičů po půl deváté večer. Zasažena byla hlavně střešní konstrukce na ploše 4 x 2 metry. Podle Kůdely je nový objekt osazen hromosvody, ale jeho majitel nevěděl, zda na ně má platnou revizi. "Hotel však již byl již pojištěn," doplnil Kůdela.

V Moravskoslezském kraji jde o první letošní požár způsobený bleskem. Řádění vichřice, která se ve čtvrtek odpoledne a v noci na pátek přehnala nad Českem, způsobilo vážné škody v energetické síti. Ve východních Čechách dokonce museli energetici vyhlásit kalamitní stav. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám