Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil přísné tresty za padělání eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vrchní soud v Praze v úterý potvrdil v odvolacím jednání přísné tresty za padělání a prodej falešných eur. Georgij Georgiev stráví ve vězení deset let, Enver Musahi bude za mřížemi o dva roky déle.

Článek

Obžalobu Cvetana Nenčeva, který u původního soudu dostal dvanáctiletý trest, soud v úterý vyloučil k samostatnému projednání. Nenčev totiž onemocněl rakovinou a jeho stav je velmi vážný.

U Fabjana Maluky, který dostal sedmiměsíční trest a vyhoštění za padělání zahraničních cestovních pasů a řidičských průkazů, trest platí. Pohltila ho už ale doba strávená ve vazbě.

K dopadení pachatelů pomohli tajní němečtí agenti, kteří s obžalovanými naoko obchodovali a v červnu 2004 si od nich v Praze a ve Stuttgartu koupili falešná eura v hodnotě asi 6,8 miliónu korun.

Obžalovaní jsou podle policie součástí rozsáhlého mezinárodního gangu, jehož další členové se zpovídají před soudy v Bulharsku, kde byly falešné bankovky údajně vyrobeny. V dalších evropských zemích se pak padělky prodávaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám