Hlavní obsah

Na Vyškovsku shořel sklad, škoda činí asi osm miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PODBŘEŽICE

Škodu za asi osm miliónů korun způsobil ve čtvrtek večer rozsáhlý požár v Podbřežicích na Vyškovsku. Oheň zachvátil sklad firmy zabývající se likvidací odpadu. Příčina neštěstí není zatím známa. Objekt má zničenou střechu a také interiéry. Plameny v něm poškodily speciální techniku.

Článek

Na místě zasahovalo deset hasičských jednotek. Hasiči zde budou muset počkat do pátečního rána. Hořet začalo krátce po 18:00. Sklad o rozloze 900 metrů čtverečních se nachází v budově bývalého kravína. Plameny vyšlehly na nakládací rampě, pak se rozšířily na půdu a střechu. Ve 20:00 dostali hasiči oheň pod kontrolu.

I když je pravděpodobné, že požár bude v nejbližších hodinách zcela uhašen, budou muset hasiči místo neštěstí střežit. Zásah byl velmi složitý. Ztěžoval jej hustý kouř a toxické zplodiny. Hasiči museli používat dýchací techniku. V plamenech kromě různých kusů textilu, hadic a polystyrenu skončilo i 500 litrů kyseliny sírové.

Nebezpečná sloučenina byla při kropení podle odborníků značně rozředěna vodou. Je proto pravděpodobné, že škody na životním prostředí nevznikly. "To se bude zkoumat ráno. Víme, že se kyselina nedostala do žádného vodního zdroje a že ani toxické zplodiny nezasáhly obytnou zástavbu. Budeme muset zjistit, zda není kyselinou zasažena zemina, kterou by pak bylo nutné odtěžit," dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám