Hlavní obsah

Klisna děvče uvláčela

Právo, Jakub Mračno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Třináctiletá dívka, která byla v sobotu kvůli nehodě v hřebčíně v Kamenici u Klučenic hospitalizována v nemocnici v Motole, následkům svých zranění dvě hodiny po převozu podlehla. Dívka nespadla z koně, jak se původně uvádělo, nýbrž byla klisnou uvláčena.

Článek

"Dívka utrpěla mnohačetná poranění, zejména na hlavě, která byla neslučitelná se životem, přivezli ji k nám praktici na hranici života a smrti. Dívka zemřela v nemocnici asi po dvou hodinách," řekla včera Právu mluvčí Fakultní nemocnice Motol Eva Jurinová.

První zprávy hovořily o tom, že dívka spadla z koně, podle informací Práva byla však situace jiná. "Bylo to velmi nešťastné, k opasku si přivázala jednoho z koní, který se splašil a dívku potom vláčel v klusu téměř dvě stě padesát metrů," řekla Právu mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Podle dalších zjištění šlo o klisnu, která se nyní stará o své hříbě. Právě polekané mládě bylo údajně důvodem, proč se dospělá klisna vyplašila. "Zdá se, že dívka podcenila práci s koňmi, bylo to osudové pochybení, snad tam nějakou roli hrálo i malé dítě," míní jeden z policistů, kteří jsou s případem obeznámeni.

Reklama

Související témata:

Související články

Dívka se těžce zranila při pádu z koně

Třináctileté dívka utrpěla v sobotu těžká zranění po pádu z koně v Kamenici u Klučenic. Záchranářům se podařilo obnovit činnost srdce a vrtulník ji přepravil...

Výběr článků

Načítám