Hlavní obsah

Vůz s 40 milióny havaroval, policie okolí uzavřela

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Po poledni havaroval na silnici z obce Žákavá do Štítova na Plzeňsku speciálně upravený vůz na převoz peněz soukromé bezpečnostní služby Group4. Uvnitř vozidla Volkswagen Transportér převáželi pracovníci firmy 40 miliónů korun. Při nehodě byli zraněni dva pracovníci bezpečnostní agentury. Policisté po nehodě neprodyšně uzavřeli okolí, aby nedošlo k odcizení peněz.

Článek

Řidič vyjel mimo silnici, narazil do betonového sloupu, od kterého se odrazil a skončil s vozidlem převrácený v příkopu na střeše. Při nehodě byli zraněni oba členové osádky.

Spolujezdce transportoval z místa nehody s vážným zraněním vrtulník letecké záchranné služby. Lékař měl u tohoto muže podezření na poranění páteře, uvedla pro Právo mluvčí plzeňské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Policie celé okolí nehody z bezpečnostních důvodů neprodyšně uzavřela. Havárie se stala na místě, kde je minimální provoz a jelikož byli oba muži ve vozidle zraněni, peníze zůstaly po nehodě bez ochrany.

"Bezprostředně po nehodě se mohl kdokoli zmocnit převážených peněz, proto jsme okolí uzavřeli a odklonili dopravu na okolní silnice. Muselo se počkat na náhradní pancéřový vůz, do kterého zaměstnanci firmy peníze přeložili," řekl Právu jeden z policistů na místě havárie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám