Hlavní obsah

Mladík dostal tři roky za sex s malými dětmi

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Loni v létě se Martin Zrůbek nabídl sestře, že ji pohlídá děti. Se šestiletým o dva roky mladším synovcem si nejprve hráli. Nevinné laškování se ale postupně přerostlo v intimní hrátky. Třicetiletý homosexuální pedofil neudržel své pudy na uzdě a oba synovce pohlavně zneužil. Za to Zrůbka v pondělí plzeňský soud poslal na tři roky do vězení a nařídil ústavní sexuologickou ochrannou léčbu.

Článek

"S dětmi si vzájemně třel přirození a sál jim pohlavní úd," řekl předseda senátu Miroslav Mlčák. Stíhaný Zrůbek u soudu projevil lítost. "To co se stalo mě hodně mrzí hlavně vůči synovcům. Měl jsem to dřív vycítit a jinak zasáhnout," prohlásil v rámci závěrečného slova muž, který už byl v minulosti za stejný delikt potrestán. Tehdy soud dospěl k názoru, že jako trest postačí pouze ústavní sexuologické ochranné léčení.

"V průběhu intenzivní léčby v ústavu jsem si dětí vůbec nevšímal. Neměl jsem žádné erotické představy. Ty se dostavily až po snížení dávek tlumících léků, když už jsem byl mimo léčebnu a docházel k sexuologovi ambulantně. Míval jsem erotické sny, byly jako živé," vyprávěl před soudem Zrůbek.

Ještě před případem se synovci se Zrůbek několik měsíců sexuálně uspokojoval na desetiletém chlapci, který k němu citově přirostl. "Měl jsem k němu velmi citový vztah. Abych ho nezkazil, zatajil jsem ošetřujícímu lékaři, jak na mne působí částečné vysazení prášků. Měl jsem potíže se na cokoliv jiného soustředit. Pořád jsem myslel na Václava. Bylo to čím dál tím horší. Začal jsem se bát sám sebe," pokračoval Martin Zrůbek.

Sex v chatce nebo stanu

Právě tento chlapec se stal první jeho obětí. "Matka mu dovolila, aby u mne přespal. Večer jsme se dívali na televizi a pak se chystali jít spát. Vašek měl na sobě jen slipy a tričko. Už nevím, jak se to všechno seběhlo. Pamatuji si jen, že jsem spolu měli pohlavní styk," popsal obžalovaný muž první tělesný kontakt s chlapcem.

K sexu docházelo například v dřevěné chatce u Borské přehrady nebo ve stanu. Vrcholem pak byl sex s dětmi ve věku šest a čtyři roky, které Zrůbkovi svěřila k hlídání jeho sestra. Při domovní prohlídce zajistila policie u Zrůbka cédéčka se snímky zneužívaných chlapců, které fotil v různých intimních polohách.

"Soud rozhodl o vině zejména na základě plného doznání obžalovaného v průběhu přípravného řízení. V hlavním líčení sice svoji původní výpověď znatelně redukoval, ale soud to považoval za účelové a vycházel z toho, co řekl do policejního protokolu," uvedl Mlčák.

Spokojená s nepodmíněným trestem odcházela ze soudní síně i žalobkyně Ivana Hostašová. "Už jednu šanci v minulosti dostal a zneužil toho," řekla státní zástupkyně, která si stejně jako obhájkyně nechala lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám