Hlavní obsah

Policie chytila horníka, který měl zavraždit taxikáře

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Policii se v pátek podařilo dopadnout osmadvacetiletého Bogumila Kujawského, který je podezřelý z toho, že na začátku dubna v Havířově ubodal taxikáře. Polák, který pracoval v jednom z dolů na Karvinsku, unikal před spravedlností téměř měsíc.

Článek

"V pátek dopoledne byl hledaný muž na základě evropského zatýkacího rozkazu zadržen na bývalém pracovišti," uvedla severomoravská policie Dagmar Bednarčíková. Podle informací Práva si přijel vyřídit nějaké formality na karvinskou šachtu, kde dříve pracoval.

Bogumil Kujawský. Foto: Policie ČR

Kujawski měl podle policie na začátku dubna nastoupit do vozidla taxi u vlakového nádraží v Ostravě-Svinově, kam dorazil vlakem. Taxikáři řekl, že chce odvézt do Havířova. "Když taxikář v Havířově požadoval zaplacení cesty, došlo k napadení a pachatel ho pobodal," uvedla již dříve policejní mluvčí. Polákovi se podařilo z místa činu zmizet a policie po něm vyhlásila pátrání.

Kriminalisty na jeho stopu navedl kamerový systém ze svinovského nádraží, díky kterému se podařilo získat jeho podobu. Po jejím zveřejnění ho na základě telefonátu lidí identifikovali. Kujawski je podle policie ženatý a je otcem tří dětí. Zřejmě byl ve finanční tísni.

"Motiv jeho jednání bude tedy s největší pravděpodobností loupežný," uvedla na začátku vyšetřování Bednarčíková. Za trestný čin vraždy mu může hrozit 12 až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám