Hlavní obsah

Zloděj na útěku naboural dvě policejní auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Až nehoda ukončila odpoledne nebezpečnou jízdu muže, který se podle policie u Poněšic na Českobudějovicku vloupal do osobního auta. Osmadvacetiletý muž z Třebíčska při ní u Borku naboural do dvou policejních vozidel, která mu zatarasila cestu.

Článek

Vozidla se po nárazu vznítila. Policisté vyvázli bez zranění, podezřelý muž utrpěl drobné poranění a je nyní v policejní cele, řekl mluvčí jihočeské policie Petr Šejnoha.

"Je podezřelý z poškozování cizí věci a krádeže. Zda jeho pokus o proražení zátarasu bude posuzován jako útok na veřejného činitele, se teprve zvažuje," uvedl mluvčí.

Pachatel se podle policie snažil vykrást v lese u Poněšic odstavené osobní auto. Stihl z něj vymontovat pouze rádio, když jej vyrušil majitel vozu, který byl nedaleko na procházce. Sám se pak vydal za prchajícím zlodějem ujíždějícím ve favoritu. Telefonem navigoval policejní hlídky, kudy projíždějí. Vše skončilo na křižovatce frekventované silnice I/3 se starou výpadovou silnicí u Borku, kterou policisté přehradili svými auty.

"Mladík se snažil zátaras prorazit, nezvládl řízení a narazil do aut, která posléze začala hořet. Na policejní fabii je škoda asi 50 000 korun, felicie je na odpis," dodal mluvčí. Celková škoda na poničených autech je zatím předběžně vyčíslena na 200 000 korun.

Na místě havárie zasahovali také hasiči. Likvidovali zde následky střetu a následného požáru aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám