Hlavní obsah

Špatné předjíždění stálo mladého řidiče život

Právo, sch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Na výpadovce z Pardubic do Hradce Králové vyhasl v pátek ráno při dopravní nehodě zbytečně lidský život. Tragickou srážku způsobil mladý řidič vozu Ford Tranzit, který předjížděl před pravotočivou zatáčkou nákladní vozidlo a čelně se střetl s protijedoucí cisternou.

Článek

Řidič fordu svým těžkým zraněním na místě podlehl, řidič cisterny s cementem, která se převrátila do příkopu, vyvázl s lehčími zraněními.

"Zkoušky na alkohol budou provedeny až při nařízené pitvě, respektive v nemocnici, kam byl převezen řidič cisterny," sdělila Právu inspektorka pardubické policie Jitka Vavřinová. Celková škoda na vozidlech byla odhadnuta na 950 tisíc korun.

Doprava v místě nehody byla na více než pět hodin uzavřena a odkloněna na okolní silnice. Provoz byl částečně obnoven po přečerpání nákladu z havarované cisterny a jejího vyproštění zpět na vozovku.

"Policisté pátrají po řidiči předjížděného nákladního vozidla, vezoucího pravděpodobně dvě menší cisterny, bílé barvy, při zadním pohledu mnohoúhelníkového tvaru s modrým vodorovným pruhem. Dále vyzývají svědky uvedené dopravní nehody, aby se přihlásili na telefonní číslo 974 566 254 nebo na linku 158," požádala o spolupráci při došetřování dopraní nehody Vavřinová.

Zároveň připomněla, že za měsíc duben se  jedná už o šestou tragickou dopravu na silnicích Pardubického kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám