Hlavní obsah

Nový šéf policie se uvedl překročením rychlosti

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE

Ne zrovna vzorovým příkladem pro své podřízené se uvedl nový policejní ředitel v Domažlicích, plukovník Miloslav Hora. Minulé úterý na cestě z Plzně do nového působiště, kde měl být představen kolektivu, mu při průjezdu obcí Sulkov naměřil radar téměř devadesátikilometrovou rychlost.

Článek

"V souladu se zákonem o služebním poměru za využití zákona o přestupcích byl za překročení rychlosti v obci o 37 kilometrů za hodinu potrestán pokutou ve výši čtyři tisíce korun," uvedla Jana Václavová ze Západočeské policejní správy v Plzni.

Za poslední dva měsíce je to už podruhé, co tohoto policejního důstojníka přistihla dopravní hlídka při překročení povolené rychlosti v obci. Na přelomu února a března nedodržel předepsanou rychlost v Kočově na Tachovsku. "Zaplatil dva tisíce korun pokuty," řekla k tomu Václavová.

Sám Hora své pochybení přiznává. Připouští, že ani v jednom z případů neměl žádný závažný důvod k tomu, aby porušil dopravní předpisy. "Byl jsem za to řešen jako kterýkoliv jiný účastník silničního provozu. To znamená pokutu a body dolů," reagoval policejní šéf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám