Hlavní obsah

Tragická nehoda zablokovala dopravu u Chlumce nad Cidlinou

Právo, lž, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Tragická dopravní nehoda, při které jeden člověk zemřel a další tři lidé byli zraněni, zablokovala zřejmě do 14 hodin silniční tah z Hradce Králové na Chlumec nad Cidlinou. Podle prvotních informací policie se jedná o nehodu dvou osobních aut a dvou kamiónů.

Článek

"Řidič dodávky značky Mercedes jedoucí v koloně od Hradce Králové, z dosud nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím kamiónem. Ten byl nárazem odhozen na svodidla, od nichž se odrazil do protisměru, kde narazil do stromu. Řidič na místě zahynul," řekl Právu na místě nehody vyšetřovatel královéhradeckého Dopravního inspektorátu  Milan Pavliš.

Do kamiónu navíc narazila oktávie, v níž byli těžce zraněné dvě osoby, stejné zranění utrpěli řidič Mercedesu a jeho spolujezdec. Posádka dalšího poškozeného kamiónu vyvázla bez zranění. Silnice je v tomto úseku uzavřena a policisté odklánějí dopravu mezi Chlumcem nad Cidlinou a Hradcem Králové na vedlejší komunikace.

Policie radí

Od Prahy vede objízdná trasa v Novém Městě po místních komunikacích a ve směru od Hradce Králové vede objížďka před nadjezdem vpravo na Mlékosrby, Lukovou, Nepolisy a Chlumec nad Cidlinou.

Silnice I/11 až do zprovoznění dálnice D 11 loni v prosinci nesla hlavní dopravní zatížení na tahu z Hradce Králové do Prahy a patřila k nejnebezpečnějším v regionu. Po otevření dálnice se silnici ulehčilo. Ale vzhledem k tomu, že se nepodařilo vyřešit majetkové vztahy, končí dálnice provizorním sjezdem do obce Libišany.

Od Nového Města nad Metují je proto dálnice uzavřena pro kamiónovou dopravu. Nákladní vozy musejí nadále využívat souběžnou silnici první třídy, na které se nyní stala i tato tragická nehoda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám