Hlavní obsah

Policista dostal podmínku za nehodu v opilosti

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Bývalý policejní inspektor Lumír Janošec dostal u Okresního soudu v Opavě podmíněný tříměsíční trest s odkladem na jeden rok za způsobení nehody s alkoholem v krvi. V pátek o tom informoval státní zástupce Alois Dlouhý s tím, že soud rozhodl neveřejně takzvaným trestním příkazem. Verdikt již koncem února nabyl právní moci, protože se proti němu nikdo neodvolal. Policista byl krátce po nehodě propuštěn.

Článek

Jednačtyřicetiletý ostravský policista vezl loni 16. června svou osmnáctiletou dceru a její dvě stejně staré kamarádky z Ostravy na rekreační pobyt do Vítkova na Opavsku. V obci Hrabyně nezvládl řízení pravotočivé zatáčky, narazil do plotu a převrátil automobil na střechu.

Policistova dcera a její kamarádka utrpěla pohmožděniny s dobou léčení nepřesahující sedm dnů. "Další dívce způsobil pohmoždění bederní krajiny a ruky. Léčila se 26 dní," uvedl žalobce. Na vozidle vznikla škoda za 150 tisíc korun.

Žalobce dodal, že policista měl štěstí, že nehodu způsobil krátce před tím, než vstoupila v platnost novela trestního zákona. "Pokud by se nehoda stala o dva týdny později, dostal by se do trestní sazby od šesti měsíců do tří let, takže trest by byl nepochybně přísnější. Tak mu hrozil maximálně jeden rok," dodal Dlouhý.

Reklama

Výběr článků

Načítám