Hlavní obsah

Zraněného dobrodruha na Šumavě zachraňoval vrtulník

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMAVA

Čtyři hodiny zaměstnal v úterý večer horské záchranáře na Šumavě jednatřicetiletý skialpinista. Zranil se při sjíždění Ernstova průsmyku poblíž Černého jezera. Z nepřístupného terénu ho vysvobodil až vrtulník.

Článek

"Stalo se to v místech, kde leží spousta popadaných stromů. Záchranáři k němu nejprve došli pěšky a poskytli mu první pomoc.  Po pádu utrpěl zlomeninu pravé nohy. 

V podvěsu ho pak přepravil vrtulník na břeh jezera, odkud ho záchranáři transportovali k silnici, kde už čekala sanitka,"  řekl Právu náčelník šumavské Horské služby František Stupka. Podle něho záchranná akce skončila po dvaadvacáté hodině.  

Skialpinista se pohyboval na hranici národní přírodní rezervace v místech, které je postižené kalamitou. "Jsou tam cedule se zákazy vstupu. Ti lidé tam nemají co dělat. V našich silách ale ní to ohlídat," řekl správce Lesní správy v železné Rudě  Vladimír Skala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám