Hlavní obsah

Dívka naběhla do projíždějícího auta, řidič ujel

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PELHŘIMOV

Pětiletá dívka vběhla ve středu odpoledne pod kola osobního vozu v Červené Řečici na Pelhřimovsku. Řidič se jí snažil vyhnout. Při srážce utrpělo děvče vážné poranění, se kterým se bude léčit několik týdnů. Řidič z místa nehody rychle odjel. Policisté u něj po vypátrání naměřili alkohol v krvi.

Článek

Vše se odehrálo před pátou hodinou odpoledne. "Děvče nešlo jako matka po chodníku, ale prostředkem silnice. Projíždějící devětapadesátiletý řidič k dívce dojel a údajně zastavil. Matka přivolala dceru k sobě, ta se však rozeběhla opačným směrem v okamžiku, kdy se jí řidič snažil objet druhou stranou," uvedla policejní mluvčí Hana Kotková.

Dívka naběhla přímo do auta, které ji srazilo na zem a zranilo. "Řidič po nehodě zastavil, napsal matce své příjmení a telefon a z místa nehody ihned odjel," doplnila mluvčí. Holčičce poskytla první pomoc její matka.

Řidič nehodu neoznámil a ani nezůstal na místě, aby mohla policie nehodu vyšetřit. Jakmile se ho podařilo nalézt, provedli u něj policisté dechovou zkoušku, která ukázala 2,08 promile alkoholu v dechu. Řidič policistům řekl, že alkohol pil až po dopravní nehodě. Odběr krve odmítl.

Reklama

Výběr článků

Načítám