Hlavní obsah

Lokomotivy dělilo od čelní srážky devět metrů

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEROUN

Jen devět metrů dělilo v pondělí ráno dvě vlakové soupravy od čelní srážky. Na železniční trati v Berouně nerespektoval jeden ze strojvedoucích osobního vlaku příkaz stůj a vjel na kolej, kde v opačném směru právě projížděl jiný osobní vlak. Těžké soupravy se pomocí rychlobrzd podařilo včas zastavit. Nikdo nebyl zraněn.

Článek

Vše se odehrálo krátce před půl sedmou ráno mezi stanicemi Beroun-Závodí a Beroun. Osobní vlak jedoucí z Prahy-Smíchova do Berouna minul odjezdové návěstidlo zakazující jízdu a vjel na kolej, po které jel v protisměru osobní vlak z Čimelic do Rakovníka.

"Příčinou je z největší pravděpodobností selhání lidského činitele, a to strojvedoucího vlaku odjíždějícího z Berouna-Závodí do Berouna. Strojvedoucí měl u návěstidla s návěstí "stůj" zastavit, avšak zareagoval  až 10 - 15 metrů za návěstidlem. Okamžitě použil rychlobrzdu a zastavil devět metrů před protijedoucím osobním vlakem," uvedl mluvčí drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Nikdo nebyl zraněn, škoda na poškozené výhybce byla vyčíslena na tisíc korun, provoz byl obnoven před devátou hodinou ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám