Hlavní obsah

Policie dopadla muže, který škrtil malou školačku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SUŠICE

Ani ne patnáct hodin stačilo klatovským kriminalistům k dopadení násilníka, který ve čtvrtek odpoledne přepadl v Sušici osmiletou školačku. Povalil ji na zem a začal ji škrtit. Naštěstí ho vyrušil náhodný kolemjdoucí, takže násilník z místa utekl.

Článek

"V pátek dopoledne jsme ho zadrželi. Jedná se o 28letého místního muže. K činu se přiznal. V současné době s ním děláme na místě činu prověrku jeho výpovědi," řekl kriminalista Zdeněk Blažek z klatovského policejního ředitelství. Podle něho šlo o sexuální motiv.

"Doslova řekl, že jí chtěl sáhnout na prsa," upřesnil Blažek s tím, že policie v rámci vyšetřování přizve znalce sexuology a psychiatry, kteří budou podezřelého muže zkoumat. Teď mu hrozí obvinění z trestného činu omezování osobní svobody.

Podle dostupných informací podezřelý muž dívku sledoval cestou ze školy domů. Šel za ní asi půldruhého kilometru městem. K útoku se odhodlal na zatravněném prostranství před kapličkou ve Volšovské ulici nedaleko místa, kde dívka bydlí.

"Křičela o pomoc. Naštěstí v tu chvíli kolem procházela žena, které se útočník zalekl a z místa utekl," dodal Blažek.

Vedení školy, kam dívka chodí, má zatím jen neoficiální informace. "Čekáme na stanovisko policie. Se spolužáky postižené dívky jsme to ve třídě už probrali. Tam šlo především o to, aby se jí nesmáli a ještě u ní neprohloubili už tak silné psychické trauma," dodala šéfka školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám