Hlavní obsah

Zřejmě opilý řidič prolétl v Plzni zastávkou trolejbusu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Doslova spoušť zůstala po řidiči, který ve čtvrtek ráno havaroval na Doudlevecké třídě v Plzni. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou u diskontu Lidl dostal smyk, prolétl trolejbusovou zastávkou a asi po 50 metrech se zastavil o zeď obytného domu. Cestou urazil několik dopravních značek, stožár veřejného osvětlení a hydrant.

Článek

Nikoho naštěstí nezranil. Když na místo přijeli policisté, zdemolovaný vůz byl opuštěný. Jeho řidič zmizel, byl zřejmě opilý. "Nikdo nás k této dopravní nehodě nevolal," potvrdila mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková. Podle dispečera dopravních podniků muselo ke karambolu dojít před pátou ranní.

"Řidič trolejbusu, který místem projížděl v 4.45 hodin potvrdil, že zastávka byla ještě v pořádku. Nehodu ohlásil až šofér z následujícího spoje v 4.58 hodin ," doplnil dispečer.

Dopravní policisté si na místo přivolali kriminalistického technika, který uvnitř havarovaného Peugeota 406 s plzeňskou espézetkou zajistil stopy. Už při dokumentaci dráhy vozidla na místě nehody bylo jasné, že jeho řidič jel příliš rychle.

Majitel prý neřídil

Policisté muže, kterému auto patří našli doma. Za volantem prý nebyl. "Při výslechu uvedl, že mohl  řídit jeho syn. Toho jsme vyzvali k podání vysvětlení. Ještě předtím se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Byla pozitivní," uvedla mluvčí plzeňských policistů Michaela Altmannová. Muže policisté převezli k odběru krve  a poté s ním zahájí vyšetřovací úkony.

Plzeň už podobnou nehodu s daleko tragičtějšími následky zažila. V únoru 2001 opilý Adolf Pech se svým subaru vletěl v noci na tramvajovou zastávku na Klatovské třídě. Zabil tři lidi, čtvrtého těžce zranil. Z místa ujel. Za to si odpykává osmiletý trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám