Hlavní obsah

Policista srazil a těžce zranil na přechodu 13letou dívku

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Pouze sto padesát metrů ušla v pondělí ráno při cestě do školy od domova třináctiletá dívka, když ji na přechodu ve Vrátě u Českých Budějovic srazil vůz, který řídil policista v civilu. Na kapotě automobilu ji údajně vláčel asi třicet metrů, pak tvrdě dopadla na asfaltovou vozovku.

Článek

Podle informací Práva se jedná o policistu z jihočeské krajské správy a v úterý celý případ převzala Inspekce ministra vnitra. "Můžeme zatím pouze potvrdit, že jsme případ převzali. Vyšetřování je teprve na začátku a nemůže podávat žádné další informace," sdělil Petr Vorlíček, mluvčí ministerstva vnitra.

Záchranná služba dívku s těžkými zraněními převezla do českobudějovické nemocnice, kde ji lékaři ještě ten den operovali.

Ostatní auta prý před přechodem zastavila

"Od přechodu bydlím asi sto padesát metrů, takže jsem byl hned na místě. Podle toho, co mi dcera i další svědci řekli, policista jel směrem do Českých Budějovic a auta v protisměru zastavila. On se svou felicií však najel do mé dcery a vláčel ji na kapotě auta třicet metrů. U přechodu nebyla ani brzdná dráha. Nevím, kdo zavolal sanitku, ale policista se choval velmi arogantně a moje dcera ho vůbec nezajímala," řekl Právu otec dívky Jiří Janda.

Poznamenal, že jeho dcera má po operaci v ruce dráty, vymknuté koleno a nepočítaně pohmožděnin. "Stále leží na dětském oddělení a je asi ještě trochu v šoku. Podle lékařů se bude léčit déle než osm týdnů. Doufám, že policisté celý případ řádně vyšetří a dovedou do konce k řádnému soudu," konstatoval Janda.

Otec: policie se neomluvila a chtěla svalit vinu na dceru

Dodal, že policista, který do jeho dcery najel, se dosud neomluvil ani ho nekontaktoval. "Mrzí mě, že se neomluvil ani nikdo z dalších policistů. Dopraváci mi dokonce na místě naznačovali, že na vině nehody může být i Linda, která šla po přechodu. Doslova mi řekli, že chodec nemá absolutní přednost, což je sice pravda, ale v tomto případě je vina jednoznačně na straně policisty, protože ostatní auta v protisměru zastavila," dodal Janda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám