Hlavní obsah

Záchranáři odradili muže od skoku z Nuselského mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Skokem z pražského Nuselského mostu chtěl v sobotu dopoledne ukončit svůj život dvaačtyřicetiletý muž. Záchranářům se ho však podařilo přesvědčit, aby od záměru upustil. Poté ho zdravotnická služba odvezla na psychiatrické oddělení Všeobecné fakultní nemocnice.

Článek

"Událost byla nahlášená minutu před tři čtvrtě na deset," potvrdil Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Sebevrah chtěl skočit z mostu na straně, kudy doprava míří do centra, poblíž hotelu Corinthia Tower.

Mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková Novinkám řekla, že muž trpěl psychózou a skončil v péči lékařů ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí.

Z mostu skočilo už přes 200 lidí

Nuselský most vyhledávají sebevrazi již od jeho otevření v roce 1973. Policisté, hasiči a zdravotníci tam v podobných případech zasahují často. Naposledy se jim podle dostupných informací podařilo zachránit 19. prosince čtyřiadvacetiletého mladíka a šestatřicetiletého muže.

Skokem z Nuselského mostu již ukončilo život víc než 200 lidí, podle neoficiálních statistik dokonce až 300.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám