Hlavní obsah

Předvánoční sobota: na silnicích zemřeli už 4 lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu zemřeli na českých silnicích čtyři lidé. Stopařku na okraji Třeboně srazil ráno zatím neznámý řidič. Dvě osoby na místě zemřely, když na silnici mezi Táborem a Českými Budějovicemi narazilo auto do dopravní značky. V ranních hodinách rovněž boural řidič osobního automobilu na křižovatce nedaleko Ústí nad Orlicí. Nehodu muž nepřežil.

Článek

Jednapadesátiletá žena, kterou srazil řidič na okraji Třeboně, střet s vozidlem nepřežila. Žena pocházející z okolí údajně vbíhala do vozovky. Řidič z místa nehody ujel, policisté hledají svědky tragédie.

Nehoda se stala kolem třetí hodiny ráno asi 30 metrů za značkou označující konec Třeboně ve směru na Lomnici nad Lužnicí. "Žena se tam pohybovala mezi druhou a třetí hodinou ranní, což se podařilo svědecky zdokumentovat. Další okolnosti jsou zatím neznámé," uvedl mluvčí jindřichohradecké policie Jaroslav Beran.

"Výpověď řidiče už máme, je to sedmatřicetiletý muž z Mělníka," uvedl Beran, podle něhož řidič tvrdí, že žena skočila do jízdní dráhy auta. K potvrzení, či vyvrácení této výpovědi potřebuje policisté další svědectví a žádají řidiče nebo chodce, kteří se tam v tu dobu pohybovali, aby co nejdřív zavolali na linku 158 nebo na číslo 974 233 101. 

Na E55 zahynuli dva lidé

Před druhou hodinou ranní zemřeli dva lidé při nehodě na silnici E 55 za Borkem u Českých Budějovic. Havarovalo tam osobní auto Seat Cordoba, jehož řidič jel velkou rychlostí a nezvládl řízení. Na místě zemřel 29letý řidič i jeho 25letá spolujezdkyně.

Auto jelo ve směru od Tábora na České Budějovice. "Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do svislé dopravní značky. Dostal smyk a sjel vpravo, kde havaroval," upřesnil důstojník.

Alkohol policisté na místě nezjistili, byla nařízena pitva. Policisté museli úsek na více než dvě hodiny uzavřít a odkláněli dopravu po místních komunikacích.

Na skoro stejném místě za Nemanicemi ve směru na Borek u Českých Budějovic se stala nehoda i odpoledne. Čelně se tam srazila dvě osobní auta, sanitky odtud dva lidi odvezly s těžkým zraněním do nemocnice. Nehoda částečně zablokovala hlavní tah na Prahu, nákladní automobily a autobusy policisté odkláněli po místních komunikacích. Ostatní vozidla tudy musela projíždět sníženou rychlostí.

U Ústí nad Orlicí ráno zemřel řidič osobního vozu

Smrtí řidiče osobního automobilu ráno skončila srážka dvou vozidel na křižovatce nedaleko Ústí nad Orlicí. "Řidič, který jel od Lanškrouna do Ústí nad Orlicí, zřejmě nedal přednost vozidlu, ve kterém jely dvě ženy ve směru od České Třebové," uvedl policista. Řidič vozidla utrpěl smrtelné zranění, kterému podlehl, řidička druhého vozidla vyvázla bez zranění, její spolucestující byla převezena na vyšetření do nemocnice. Silnice v místě dopravní nehody byla neprůjezdná.

Nehoda na 40 minut uzavřela přechod Hora Svatého Šebestiána

Vážná dopravní nehoda na 40 minut uzavřela hraniční přechod Hora Svatého Šebestiána na Chomutovsku. Poblíž hraničního přechodu se v 11:10 srazily dva automobily. Podle mluvčí chomutovské policie nebyl při nehodě nikdo zraněn. Normální provoz byl na hraničním přechodu obnoven krátce před polednem.

Reklama

Výběr článků

Načítám