Hlavní obsah

Němečtí pedofilové zůstávají ve vazbě

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Jiskřička naděje, kterou měli dva němečtí pedofilové na propuštění z vězení, ve středu definitivně vyhasla. Krajský soud v Plzni rozhodl, že Johan Reinold Weise (60) a o dvanáct let mladší Kurt Schmitz zůstanou nadále ve vazbě. Vyhověl tak stížnosti žalobce, který napadl listopadové rozhodnutí soudkyně Okresního soudu Plzeň-jih Drahomíry Regnerové.

Článek

Ta oba cizince propustila z vazby poté, co rozhodla o jejich vyhoštění jako trestu za sexuální orgie s nezletilými dětmi. "Rozsudek okresního soudu je napadený odvoláním státního zástupce, který pro obžalované požaduje trest odnětí svobody.

Na důvodech vazby se tak nic nemění a stále trvají. Po propuštění by  mohli jednak v trestné činnosti pokračovat a nebo utéci a skrývat se,"  zdůvodnila rozhodnutí Marie Ungrová z plzeňského krajského soudu. Ten o odvolání proti rozsudku rozhodne začátkem příštího roku.

Soudkyně Regnerová uznala Němce vinnými z pohlavního zneužívání několika dětí na Klatovsku, za jejich mravní ohrožování a navádění k pohlavnímu styku trest vězení muže minul. "Nepodmíněné tresty by byly neúčelné, s ohledem na to, že by se oddálila doba nástupu obou obžalovaných na sexuologické léčení.

Znalci z oboru sexuologie uvedli, že je nezbytně nutné, aby oba obžalovaní co nejdříve nastoupili ochrannou sexuologickou léčbu, u níž je nutné, aby byla vedena v mateřském jazyce," vysvětila svůj verdikt Regnerová.

Reakce státní zástupkyně Taťány Ulčové byla okamžitá: "Trest je nepřiměřeně mírný s ohledem na závažnost trestné činnosti."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám